Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Back to MAC!

Τις προάλλες μιλούσαμε με μια φίλη μου για καλλυντικά και ανέφερα το 'back2mac' και έμεινα έκπληκτη όταν με ρώτησε τι είναι αυτό... Άλλωστε ξέρω ότι και η ίδια της είναι φανατική των Mac και ποτέ δεν περίμενα ότι δεν θα το γνωρίζει. Επίσης, μπήκα και σε ένα forum και διάβαζα μια συζήτηση και παρατήρησα πως ήταν αρκετές κοπέλες οι οποίες δεν ήξεραν τι είναι... Και σκέφτηκα ότι είναι τόσο κρίμα γιατί πετιούνται τόσες συσκευασίες, ενώ θα μπορούσαν να κερδίζουν από αυτές.

Η MAC , λοιπόν, έχει το εξής πλεονέκτημα. Ανακυκλώνει η ίδια τις συσκευασίες της. Επομένως, μας δίνει τη δυνατότητα αφού τελειώσουμε τα προϊόντα που αγοράσαμε από τη MAC, αντί να πετάξουμε τις συσκευασίες, να τις επιστρέψουμε σε ένα κατάστημα της εταιρίας. Για κάθε 6 συσκευασίες, λοιπόν, που επιστρέφουμε, δίνουν δωρεάν ένα κραγιόν από τη μόνιμη γραμμή τους. Οι συσκευασίες που μπορούμε να επιστρέψουμε έχουν στο στο χάρτινο κουτί όταν το ανοίγεις γραμμένο "back2mac".

Προσωπικά πλέον αγοράζω συγκεκριμένα προϊόντα μόνο από τη MAC, ακριβώς επειδή τα χρησιμοποιώ συχνά και άρα τελειώνουν και γρήγορα και μου μένουν οι συσκευασίες. Π.χ. χρησιμοποιώ σχεδόν κάθε μέρα makeup, οπότε τελειώνει και πολύ γρήγορα. Δεν έχει νόημα για μένα, λοιπόν, να πάρω κάτι από άλλη εταιρία. Εκτός βέβαια από μια στις τόσες, γιατί θέλω να δοκιμάζω και άλλες μάρκες...έτσι για να ενημερωνόμαστε!

Στην ουσία αυτή είναι μια πολύ καλή στρατηγική της MAC, καθώς κάνει πολύ καλό στο περιβάλλον αλλά και ανταμείβει τους καταναλωτές για την προτίμησή τους.
xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Wordpress Gadgets