Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

MAC πινέλα! Θαυματουργά πινέλα ή πονοκέφαλος για το budget μας;;

Μερικά χρόνια πίσω και αφού είχα καθιερώσει τα καλλυντικά ως το μεγάλο μου έρωτα, σε ένα κατάστημα MAC, ρώτησα με την παιδική αφέλεια την τιμή ενός πινέλου για να απλώνω το make up. Το τότε εφηβικό μου πορτοφόλι και η τσιγκούνικη καρδιά μου δεν μου επέτρεψαν μια τέτοια αγορά. Έφυγα κρατώντας ένα ρουζ, μια πούδρα και το στόχο να αποκτήσω κάποτε αυτά τα πινέλα.
Έχει όμως νόημα κάτι τόσο πολυέξοδο; Είναι τόσο μοναδικά ή αποτελούν απλά προϊόν καλής προώθησης και marketing;

Οι τιμές για τα περισσότερα πινέλα της MAC είναι εξαιρετικά υψηλές, συγκριτικά με τα υπόλοιπα πινέλα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ειδικά για τα πινέλα που διατίθενται για επαγγελματίες. Η διαφορά, όμως, είναι στην ποιότητα. Το γεγονός αυτό δίνει στην εταιρία την ευκαιρία και το δικαίωμα να ξεχωρίζει, όπως και το να κρατά τις τιμές πολύ ψηλά.

Τι ρόλο παίζει, λοιπόν, η ποιότητα; Τον σημαντικότερο. Αυτό φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα του μακιγιάζ, αλλά και στo δέρμα μας. Με τα καλά πινέλα τα καλλυντικά στο πρόσωπό μας απλώνονται ομοιόμορφα και με ακρίβεια. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντική η φροντίδα της επιδερμίδας μας με την σωστή επιλογή των πινέλων. Τα κακής ποιότητας πινέλα όσο και αν δεν μας στοιχίζουν, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς ακόμα και αλλεργίες. Στην καλύτερη περίπτωση απλώς θα χαλάσει μέσα σε μερικές εβδομάδες.


Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς…Ένα ποιοτικό προϊόν συνοδεύεται και από την ανάλογη τιμή. Και τα πινέλα της εταιρίας αυτής φημίζονται για το επαγγελματικό αποτέλεσμα που χαρίζουν στα πρόσωπά μας, αλλά και το σεβασμό που δείχνουν στην επιδερμίδα μας ( το ακριβώς αντίθετο δηλαδή με το εισόδημά μας). Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί make up artists χρησιμοποιούν πινέλα MAC. Χωρίς αμφιβολία, λοιπόν, όσες επιθυμούν να έχουν επαγγελματικά εργαλεία είναι από τις καλύτερες επιλογές. Παρόλαυτά, η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου στη μέση. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει επαγγελματικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ μας αν δεν  χρεοκοπήσουμε πρώτα. Επομένως, πρέπει προτού να προβούμε σε οποιαδήποτε αγορά να γνωρίζουμε πως πάντα στις μεγάλες εταιρίες υπάρχει πάντα και ο παράγοντας marketing. 

Άλλωστε, είναι δύσκολο το κάθε πινέλο της συλλογής μας να κοστίζει 40€. 

Υπάρχουν, βέβαια, μάρκες που λανσάρουν πινέλα σε περισσότερο προσιτές τιμές, ώστε να έχουμε εξαιρετικό μακιγιάζ και καμία επιβάρυνση της επιδερμίδας μας. Π.χ. body shop, lotus, andrianna carembeu, sephora. Σίγουρα η MAC είναι από τις καλύτερες εταιρίες και με εγγυημένη ποιότητα, αλλά υπάρχουν προϊόντα που αξίζει να εμπιστευτούμε και παράλληλα να συμβαδίζουν με τη διαχείριση των οικονομικών μας. 


xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Wordpress Gadgets