Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Υπογραμμίστε τα μάτια σας! Δώστε ένταση και διάρκεια στο μολύβι σας!

Τα μολύβια ματιών διαφέρουν μεταξύ τους σε υφές και φόρμουλες. Ακόμα και προϊόντα της ίδιας εταιρίας και της ίδιας σειράς μπορεί να μην δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στο να ανακαλύψουμε τα ιδανικά μολύβια σε κάθε απόχρωση. Τα πιο δύσκολα χρώματα συνήθως είναι το μαύρο και το πράσινο. Το μαύρο μουτζουρώνει πολύ και δεν έχει διάρκεια, ενώ το πράσινο δεν έχει ένταση και συνήθως το αποτέλεσμά του είναι σχεδόν διάφανο, ειδικά στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου. Ακόμα και στα υπόλοιπα χρώματα το αποτέλεσμα στα μάτια δεν είναι αυτό που δείχνει το μολύβι όταν π.χ. το δοκιμάζουμε στο χέρι μας. Υπάρχει, όμως, μια αλάνθαστη μέθοδος για να βοηθήσουμε λίγο το eyeliner.
Το πρώτο βήμα για να δουλέψουμε με το μολύβι ματιών είναι να έχουμε μια καθαρή βάση. Αυτό σημαίνει ότι αν βάλουμε μολύβι στο βλέφαρο, πρέπει να έχει βάση (primer) για να κρατήσει. Αν, βέβαια, βάλουμε στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου πρέπει να έχουμε υπόψη ότι το σημείο αυτό έρχεται σε επαφή με υγρό. Επομένως, για να "πιάσει" το μολύβι πρέπει να το στεγνώσουμε. Δεν είναι τίποτα τρομακτικό απλά ταμπονάρετε μια μπατονέτα στο επιθυμητό σημείο για να απορροφήσει την υγρασία. Στη συνέχεια, βάλτε το μολύβι της προτίμησής σας!
Στο μακιγιάζ υπάρχει ένας αλάνθαστος κανόνας: όταν βάζεις κάτι σε μορφή κρέμας, σταθεροποίησε το με πούδρα! Έτσι, λοιπόν, μετά το μολύβι περάστε λίγη σκιά στην αντίστοιχη απόχρωση του μολυβιού στο εσωτερικό του βλεφάρου είτε με ένα λεπτό πινέλο για το eyeliner, είτε με μπατονέτα.

Θα εκπλαγείτε με το έντονο αποτέλεσμα και τη διάρκεια του μολυβιού σας!

xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Wordpress Gadgets