Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Bronzer? Αγαπάμε!!


Ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το bronzer γίνεται ο καλύτερός μας φίλος! Είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε! Αυτό το υπέροχο προϊόν ακόμα και λίγο μετά από τους καλοκαιρινούς μήνες καταλαμβάνει κύρια θέση στο νεσεσέρ μας.

Γιατί τόση αγάπη; Για να τα πάρουμε από την αρχή, το bronzer μας χαρίζει το αποτέλεσμα ότι καθόμασταν στην παραλία κάτω από τον ήλιο, ενώ στην πραγματικότητα τον είδαμε μόνο από το παράθυρο. Και αυτό μόνο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Δεν έχουμε όλες την πολυτέλεια πολυήμερων διακοπών. L Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα φαρδύ πινέλο για το πρόσωπο σε οβάλ σχήμα, με το οποίο θα πάρουμε λίγη ποσότητα και θα την απλώσουμε σε όλο μας το πρόσωπο. Στη συνέχεια, με λίγο ακόμα από την πούδρα αυτή θα επιμείνουμε στα σημεία τα οποία βλέπει ο ήλιος. Τα σημεία αυτά είναι το μέτωπο, ελάχιστα κατά μήκος της μύτης, και τα ζυγωματικά. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχάσουμε το λαιμό, διαφορετικά το πρόσωπο και το υποτιθέμενο μαύρισμα θα φαίνονται ψεύτικα και αρκετά αστείο. Πρέπει να ομολογήσω ότι το έχω παραλείψει μια φορά αυτό το σημείο, μια μέρα που βιαζόμουν και ελπίζω να μην το ξανακάνω. Μα καλά τι σκεφτόμουν; Μαυρισμένο πρόσωπο και όλο το υπόλοιπο γάλα;; Ήμουν σαν να έκανα αμμόλουτρα και ήμουν έτσι γιατί ήμουν θαμμένη. Επιπλέον, εκτός από το λαιμό πρέπει να φροντίσουμε και για το ντεκολτέ αλλά και για τους ώμους μας. Ένα ελαφρύ πέρασμα είναι αρκετό.

Μια ακόμα χρήση του bronzer είναι το contouring. Τονίζουμε, δηλαδή, τις γωνίες του προσώπου μας ή απαλύνουμε κάποιες. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται διαφορετικό πινέλο αλλά και ελαφρώς μεγαλύτερη ποσότητα. Το κατάλληλο πινέλο είναι περίπου στο μέγεθος το πινέλου του ρουζ, αλλά το σχήμα του είναι λοξό. Εάν δεν έχουμε ένα πινέλο παρόμοιο με αυτό της φωτογραφίας, εναλλακτικά χρησιμοποιούμε το πινέλο του ρουζ. Για να τονίσουμε, λοιπόν, τα ζυγωματικά μας, κάνουμε μια νοητή γραμμή στο πρόσωπό μας, από τη μέση του αυτιού μας στη προς την άκρη των χειλιών μας. Ακολουθούμε με το πινέλο τη γραμμή και στα μισά περίπου της διαδρομής με μία απαλή κίνηση το ανασηκώνουμε. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούμε σκιές εκεί ακριβώς που τις θέλουμε. Ένα πολύ καλό τρικ για όλες αλλά και ειδικά για όσες δεν έχουμε τόσο καλοσχηματισμένες γωνίες αλλά στρογγυλό πρόσωπο ή ακόμα και πρησμένο πρόσωπο. Επίσης, είναι και πολύ εύκολο κόλπο το οποίο αδυνατίζει. Έπειτα, σκιές που κολακεύουν το πρόσωπο γίνονται απλώνοντας λίγο bronzer κάτω από το πιγούνι και το σαγόνι. 

Άλλο ένα τρικ που υπάρχει, αφορά τη μύτη. Αν νομίζετε πως είναι κάπως μεγάλη για τις προτιμήσεις σας, βάλτε με το πινέλο σας ελάχιστα δεξιά και αριστερά της μύτης σας (ακουμπώντας την ξυστά). Το καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό πινέλο, όπως αυτό που σβήνουμε τη σκιά (blending brush). Προσοχή! Δεν ισχύει όσο το περισσότερο τόσο το καλύτερο! Αντίθετα, δίνεται έμφαση στην διχρωμία.

Ακόμα, μπορούμε να τονίσουμε θεαματικά το στήθος. Γνωρίζω πόσο άβολο είναι να θέλεις να φορέσεις ένα μπλουζάκι με ανοιχτό ντεκολτέ, αλλά να μην έχεις τίποτα να  το…γεμίσεις. Παίρνουμε, λοιπόν, λίγο bronzer με το πινέλο και το απλώνουμε στο κέντρο του μπούστου και ανεβαίνοντας σχηματίζουμε ένα V. Το σημαντικό σημείο είναι να σβήσουμε το χρώμα με ιδιαίτερη επιμέλεια. Δεν θέλουμε να αποκαλυφθεί το μυστικό μας! Τέλειο; Και δεν χρειάστηκε πλαστική J

Το πιο καίριο θέμα κατά την αγορά του bronzer περιστρέφεται γύρω από την απόχρωση. Εάν αγοράζετε για πρώτη φορά καλύτερα να ζητήσετε τη συμβουλή μιας αισθητικού ή μιας πωλήτριας, η οποία θα σας το διαλέξει με βάση τον τόνο της επιδερμίδας σας. Για παράδειγμα, αν είστε πολύ άσπρη πρέπει να αποφύγετε τους πολύ σκούρους τόνους.
Ελπίζω να βρήκατε κάποια από αυτά τα τρικ χρήσιμα και θα χαρώ πολύ αν σας άρεσε κάποιο και το εφαρμόσετε!
xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Wordpress Gadgets