Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μακιγιάζ για ξηρές επιδερμίδες

Δυστυχώς κανείς δε γεννήθηκε με τέλειο δέρμα. Όσο κι αν επιθυμούμε την τέλεια επιδερμίδα με ομοιόμορφη όψη, είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί και πολύ σπάνιο επίσης να βρεθεί.
Ευτυχώς, όμως, για εμάς υπάρχει το μακιγιάζ. Η ξηρή επιδερμίδα, ειδικά με ατέλειες, προσωπικά πιστεύω ότι είναι η πιο δύσκολη περίπτωση αναφορικά με το make-up. Αυτό διότι δεν τίθεται μόνο θέμα κάλυψης ατελειών, αλλά ανακύπτει και η δυσκολία της αφυδάτωσης.

Στην προσπάθεια εφαρμογής του make-up σε μια ξηρή επιδερμίδα καλύπτονται οι τυχόν ατέλειες, όπως σπυράκια, διχρωμίες, φακίδες, αλλά ταυτόχρονα τονίζεται η ανομοιομορφία του δέρματος, όπως το ξεφλούδισμα.
Ο μόνος τρόπος με τον οποία κατάφερα να καλύψω τις ατέλειες της ξηρής επιδερμίδας μου, χωρίς ωστόσο να επηρεάζει την όψη, είναι μόνο με αρκετά προϊόντα ενυδάτωσης. 

Αρχικά, για ενυδάτωση χρησιμοποιώ ενυδατική για ξηρές επιδερμίδες και serum. Στο θέμα της κάλυψης τώρα...πρέπει να έχουμε υπόψη πως είναι προτιμότερο να μην καλυφθούν απόλυτα όλες οι ατέλειες που θέλουμε να κρύψουμε, ώστε να μη δοθεί έμφαση στα ξηρά σημεία. Παρόλαυτά, για τη μέγιστη κάλυψη χρησιμοποιώ 2 make-up: πρώτα μια ενυδατική με χρώμα και μετά ενα make-up με καλή κάλυψη. Φυσικά πριν την εφαρμογή των 2 make-up απαιτείται primer, ώστε να παραμείνει το μακιγιάζ στη θέση του.
mac-studio sculpt, ελαφριά υφή με πολύ καλή κάλυψη
oriflame-peach me perfect, κρέμα με χρώμα

korres-serum με άγριο τριαντάφυλλο

Ουσιαστικά έχουμε στο πρόσωπό μας 3 ενυδατικούς παράγοντες (κρέμα ημέρας, serum, ενυδατική με χρώμα) και ένα προϊόν για κάλυψη. Επιπλέον, η βάση για το μακιγιάζ συμβάλλει στην μεγιστοποίηση της διάρκειας του αποτελέσματος και στην διατήρηση της ομοιόμορφης όψης της επιδερμίδας.

Tip: Εάν έχετε πολύ ξηρή επιδερμίδα και το ξεφλούδισμα είναι πολύ έντονο, απλώστε το make-up με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι, με ταμποναριστές κινήσεις. Με τον τρόπο αυτό δε δημιουργείται τριβή των ξηρών σημείων και δεν ξεφλουδίζονται.

xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Wordpress Gadgets