Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Garnier BB cream για λιπαρές επιδερμίδες

Μετά την πρωτοφανή επιτυχία της πρώτης Garnier BB cream, έρχεται η δεύτερη, η οποία αναμένεται να κάνει ακόμα πιό έντονη την αίσθησή της. Η πρώτη κρέμα της εταιρίας είχε προωθηθεί στο ευρύ καταναλωτικό κοινό χωρίς να διευκρινίζει για ποιό τύπο επιδερμίδας ενδείκνυται. Συνεπώς, ο αριθμός όσων ήθελαν μια ενυδατική η οποία αντικαθιστά το foundation ήταν μεγάλος. Οι ενστάσεις, βέβαια δεν άργησαν, εφόσον δεν είναι όλες οι επιδερμίδες ίδιες. 

Στην ουσία το νέο προϊόν είναι η βελτιωμένη έκδοση του παλιού, επιχειρώντας τη διατήρηση των ήδη υπαρχόντων πλεονεκτημάτων και τη προσθήκη νέων, προσαρμόζοντας το προϊόν αυτό στις απαιτήσεις των καταναλωτών. 
Οι αλλαγές έγιναν βάσει των παραπόνων που είχαν εκφραστεί για την πρώτη κρέμα, τα οποία αφορούσαν 
  • άρωμα
  • απόχρωση
  • κάλυψη
  • συσκευασία
  • γυαλάδα
Το τελευταίο ήταν και το πιο βασικό, καθότι το ποσοστό των γυναικών με λιπαρή επιδερμίδα είναι αρκετά υψηλό. Επομένως, η νέα κρέμα είναι ιδανική για γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα. Η πρώτη δεν ήταν λιπαρή ακριβώς, αλλά είχε μια δόση shimmer, το οποίο έδινε και την λάμψη που ισχυριζόταν στη διαφήμιση. Απλά στις λιπαρές επιδερμίδες αυτό φαίνεται πολύ έντονα. 

Η γκάμα των αποχρώσεων και πάλι χωρίζεται σε light και medium, με τη διαφορά ότι η light είναι πολύ πιο ανοιχτή σε σύγκριση με την πρώτη. Αυτό ήταν και ενα έντονο παράπονο απο τις ανοιχτόχρωμες και κυρίως ξανθές κοπέλες. Η διαφορά ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Το νέο προϊόν έχει πολύ καλύτερη κάλυψη και μπορεί όντως να χρησιμοποιηθεί αντί του make up, δίνοντας ένα ομοιόμορφο, ματ αποτέλεσμα. Η κάλυψη αυτή δε βαραίνει το πρόσωπο, η σύνθεση παραμένει ελαφριά, πράγμα που το καθιστά ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η συσκευασία έχει αλλάξει σημαντικά: το σωληνάριο είναι πιο λεπτό και ψηλό, αρκετά πιο κομψο, δίνοντας μια πιο expensive αίσθηση. Η συσκευασία, όμως, έχει ένα αρνητικό...το στόμιο είναι πολύ χαλαρό και δε βοηθά στο να παραμείνει το προϊόν στο εσωτερικό. Σε συνδυασμό με την περισσότερο ρευστή υφή του (η πρώτη έμοιαζε περισσότερο με gel) κάνει την εφαρμογή σκέτο πασάλιμα.. Απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στο πως θα ξεβιδώσεις το καπάκι για να μη γεμίζει όλος ο τόπος BB cream...Εκτός αυτού, ξοδεύεται μεγαλύτερη ποσότητα. Στο εξωτερικό, βέβαια, έχουν διαφορετικό στόμιο, οπότε ευελπιστώ πως θα το αλλάξουν λείαν συντόμως.

Αναφορικά με το άρωμα, υπήρξαν κάποια αρνητικά σχόλια από την πρώτη κρέμα για ενοχλητικά έντονο άρωμα. Στην δεύτερη κρέμα, το άρωμα είναι πολύ διακριτικό.

Η νέα κρέμα, μάλιστα, έχει SPF 20, ενώ η παλιά έχει SPF 15. Μικρή η διαφορά.

Αρνητικό της κρέμας, εκτός από την πρακτικότητα της συσκευασίας είναι και το ζήτημα της τιμολόγησης. 
Η πρώτη κρέμα έχει 50ml με αρχική τιμή 9,90euro και στη συνέχεια για ένα διάστημα έπεσε στα 7euro (πολιτική που ακολουθησαν για την προσέλκυση κοινού).
Η δεύτερη περιέχει 40ml και έχει 9,90euro επίσης.

Παράλληλα, γεγονός που είναι προσωπική δυσαρέσκεια είναι το ότι οι πληροφορίες για το προϊόν δεν αναγράφονται στη συσκευασία. Συνεπώς, όταν πετάς το κουτί δεν μπορείς να δεις τι ακριβώς σου προσφέρει. Άλλωστε, θα ήταν πολύ πιο καλό για την εταιρία να σου δείχνει, καθ'όλη τη διάρκεια της χρήσης της εν λόγω κρέμας, τα πλεονεκτήματά της.

Τέλος, κάτι που ήθελα να επισημάνω είναι πως ουσιαστικά η πρώτη κρέμα απευθύνεται σε κοπέλες με κανονική προς ξηρή επιδερμίδα, ενώ η δεύτερη σε κοπέλες με λιπαρή. Φυσικά υπάρχουν και οι κανονικές επιδερμίδες που ίσως να μην τους ταιριάζει απόλυτα καμία από τις δύο. Επιπλέον, είναι περίοδος καλοκαιριού και φυσικό είναι από τη ζέστη να ιδρώνουμε...δεν είναι ντροπή, συμβαίνει και στις καλυτερες οικογένειες. 
Προσωπικά έχω ξηρή επιδερμίδα, αλλά λόγω ζέστης, ακόμα και για μένα η πρώτη BB cream έχει πολύ έντονη γυαλάδα. Αυτό που κάνω και ειλικρινά με έχει σώσει είναι η ανάμιξη των δύο. Ίσως ακούγεται παράδοξο, αλλά κάθε επιδερμίδα έχει τις ιδιαιτερότητές της και πολλές φορές ο συνδυασμό προϊόντων είναι ιδανικός. Η αναλογία που χρησιμοποιώ είναι 1/3 από την νέα κρέμα και 2/3 από την παλιά. Το αναμιγνύω στο πίσω μέρος του χεριού μου και το εφαρμόζω με ενα flatt πινέλο.  Με τον τρόπο αυτό έχω την ενυδάτωση, την κάλυψη, αλλά και μια πολύ ισορροπημένη λάμψη, την οποία δεν έχει η κρέμα για τις λιπαρές επιδερμίδες.
Μάλιστα, το αποτέλεσμα μου θυμίζει πολύ το all-time-favorite foundation από τη MAC, Studio Sculpt.

Οι ΒΒ creams έχουν σημειώσει απίστευτη ζήτηση, γεγονός που κάνει συνεχώς τις εταιρείες να κινηθούν στη γραμμή αυτή και να συνδυάσουν τα οφέλη της κάλυψης και της ενυδάτωσης. Κρέμες παρόμοιου τύπου βγάζουν διάφορες εταιρίες, όπως η MACDR BrandtCliniqueBenefitThe Balm.

xxx
Blogger Wordpress Gadgets